نشست فعالین دانشجویی با حضور دکتر بالو و دکتر شفقی طرح مطالبات معقولانه و جسورانه در نشستی صمیمانه
در آستانه فرارسیدن 16 آذر و روز دانشجو، نشست صمیمانه جمعی از فعالین دانشجوی با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان و سرپرست معاونت آموزشی با محوریت طرح مطالبات، پیشنهادات و دغدغههای دانشجویی و همچنین آگاهی از توانمندی و ظرفیتهای دانشگاه برگزار شد.
نشست مشترک جمعی از دانشجویان فعال دانشگاه علوم پزشکی گیلان با دکتر حیدرعلی بالو – سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، حجتالاسلاموالمسلمین علی اسماعیلی – مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه و دکتر افشین شفقی – سرپرست معاونت آموزشی و همچنین تعدادی از معاونین، مدیران و کارشناسان در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد؛ نشستی صمیمی و بدون واسطه و روتوشهای متداول.
نشست امشب دانشجویان با اساتید دانشگاه علوم پزشکی گیلان از همان ابتدا بسیار ساده و بیآلایش بود؛ آنقدر ساده که دانشجویان خود را متعهدان و مسئولان آینده و مسئولان دانشگاه، خود را دانشجویان دیروز و رفقای امروز دانشجویان معرفی میکردند.
دانشجویان مستقیماً به نمایندگی از همکلاسیهای خود مطالبات خود را مطرح میکردند و سرپرست دانشگاه یا جوابشان را میداد و یا از مسئولان دانشگاه، پاسخ سؤالات دانشجویان را در همین نشست صمیمی میخواست.
تلاش برای احداث خوابگاه متأهلین، تأمین بهموقع و بهاندازه مواد اولیه آزمایشگاهی، بهبود بیشازپیش تغذیه دانشجویان، افزایش ظرفیت خوابگاهی، بهرهمندی از ظرفیت دانشجویان در امور جاری و آینده دانشگاه، توجه به ورزش و رفاهیات دانشجویی، اعمال تغییرات ساختاری در تعرفههای درمان ازجمله حوزه دندانپزشکی، تقویت نظام ارجاع بیمار در نظام سلامت، توجه ویژه به فرایند جذب اعضای هیئتعلمی و ضرورت نظارتها بر رفتار و کنشگریهای اساتید و اعضای هیئتعلمی، لزوم توجه به ولنگاریهای فرهنگی و آموزشی، نهادینه کردن اخلاق پزشکی و همچنین ارتقای جایگاه تشکلهای دانشجویی ازجمله درخواستهای دانشجویان در نشست مشترک با مسئولان دانشگاه بود.
نکته قابلتأمل در نشست امشب دانشجویان با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نشستن مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بین دانشجویان بدون در نظر گرفتن جایگاههای اداری بود.
فضا ازآنچه تصور میشد، صمیمیتر شد.
و تبدیل شد به مطالبه معقولانه و البته جسورانه. ظرفیت مثبت و منحصربهفرد دانشجویان و استعدادهای بالقوه آنها در لابهلای مطالباتشان هویدا شد. نشست امشب الگویی شد برای دیگر دانشگاهها. نشستن و گوش دادن به حرفهای دانشجویان. شنیدن دغدغههای بهحق آنها. دانشجویان هم از راهبردها و راهکارهای مسئولان دانشگاه در نشست امشب، باخبر شدند.
دکتر حیدرعلی بالو – سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست به دانشجویان ، ضمن تبریک روز دانشجو گفت: من همیشه یک دانشجو بوده و هستم و کاملاً فضای دانشجویی را درک میکنم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: هدف از برگزاری این نشست و نشست های مشابه، شنیدن حرفها و دغدغههای دانشجویان بود . مشکلات مطرحشده دانشجویان، مشکلات کل دانشگاه است و همه باید برای حل و رفع آنها تلاش کنیم.
به گفته دکتر بالو هر کشوری، جامعهای، دانشگاهی و یا تشکلی که بتواند از منیت ها عبور کند و به «ما» برسد، موفق میشود.
دکتر بالو ، یکی از خصیصه دانشجویی را دور بودن از ساختار غیر منعطف اداری دانست. افزود: دل دانشجویان پاک و بدون حاشیه است. مطالبه گری خصیصه اصلی دانشجو است و باید مطرح و شنیده شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان راهبردها را برای دانشجویان دانشگاه تبیین کرد و گفت: دانشجو باید مشکلات اطراف خود را خوب ببیند و آن را بهخوبی مطرح کند. به گفته وی، تا مشکلات جامعه را دانشجو مطرح نکند، مشکلات جامعه حل نمیشود.
دکتر بالو به دانشجویان گفت: مطالبه گریها نباید مقطعی باشد؛ باید همچون قطرات آب بر روی سنگی سخت و محکم ممتد و مستمر بچکد و ادامه داشته تا بتواند راهگشا باشد.
سرپرست دانشگاه ، فضای ایجادشده در نظام آموزشی دانشگاه را فضایی بهدوراز بروکراسیهای معمول توصیف کرد و گفت: دانشجویان فرزندان مسئولان دانشگاه هستند. پیشرفت، سلامتی و آرامش دانشجویان دغدغه همه ما است، وی تأکید کرد که همه مسئولان دانشگاه با چنین تفکری در تلاشاند و حرکت میکنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه نشست مشترک خود با فعالین دانشجویی، علاوه بر پاسخ به سؤالات و دغدغههای دانشجویان، به تبیین واقعی و حقیقی از وضعیت کلی دانشگاه علوم پزشکی گیلان پرداخت.
دکتر بالو به دغدغه دانشجویان اذعان کرد و گفت: استاد باید علاوه بر تخصص پروری، کفیل و متعلم باشد.
دکتر بالو دانشجویان فعلی دانشگاه را مسئولان و متولیان فردای دانشگاههای علوم پزشکی دانست؛ مسئولانی دغدغه مند که نیاز به فضای کار دارند برای خدمت بهتر به مردم. مسئولانی مطالبه گر و پرتلاش و جهادگر.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تشکلها و مجموعههای دانشجویی را تمرینی برای مدیر پروری و حرکت در مسیر آن دانست.
اکنون، دانشجویان حاضر در نشست امشب، شدهاند سفیران فرهنگی و رابط دانشجویان و تشکلهایشان با مسئولان دانشگاه. آنها خودشان یک مسئول هستند برای روشنگری و تبیین. نیازهایشان را دستهبندی میکنند و برای حل آنها نسخه میپیچند. راهحل دارند و راه را در مشکلات و معضلات بنبست نمیدانند. آنها ثابت میکنند که نمایندگان قشر فرهیخته دانشجو و در حقیقت مؤذنان جامعه هستند. حواسمان به اذان دانشجویان باشد. شنیدن صدای آنها برابر است با قضا نشدن نماز مسئولان و جامعه ما.
حجتالاسلاموالمسلمین علی اسماعیلی – مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم در این نشست خطاب به دانشجویان گفت: دانشجویان، خودشان صاحب فرایندهای دانشگاه باشند و مشکلات و ایرادات موجود در آن را باهمت و تلاش خودشان حل کنند.
این مسئول دانشگاه هم از برنامههای نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای دانشجویان از جمله دانشجویان متأهل و حمایتهای این نهاد بهویژه برای دانشجویان متأهل صاحب فرزند، خبر داد.
نظر دهید